Hond adopteren

Wilt u een hond aanschaffen?

Overweeg dan ook eens om een afgedankte hond een tweede kans te geven!

Op onze website vindt u de honden, waarvoor wij een nieuw baasje zoeken.

Een aantal honden verblijft bij een pleeggezin in Nederland. Daardoor is een kennismaking op korte termijn vaak mogelijk.
Bijkomend voordeel is dat de pleegouders de hond goed kennen en u veel over de hond kunnen vertellen.
Uiteraard kunt u ook een hond adopteren die nog op Gran Canaria, of bij een opvanggezin in Duitsland of België verblijft.

Een hond adopteren, hoe gaat dat in zijn werk ?

Wanneer u, samen met de rest van de huisgenoten, heeft besloten een hond te willen adopteren, neem daarvoor dan rustig de tijd. Probeer vooraf vast te stellen wat voor een hond bij uw leefsituatie en wensen zou passen.
Graag zijn wij hierbij behulpzaam om samen met u te bepalen welke hond(en) in aanmerking komt / komen.

Bij ‘Ter adoptie‘ kunt u alles lezen over de honden welke wij ter adoptie aanbieden. Heeft u interesse of vragen met betrekking tot een of meerdere honden, neem dan gerust contact met ons op.
Desgewenst brengen wij u dan in contact met het pleeggezin waar deze hond verblijft. Het opvanggezin kan u veel informatie verstrekken, zodat u zich een goed beeld kunt schetsen van de hond.

Bij serieuze belangstelling maken wij altijd een persoonlijke afspraak met u. Een van onze vrijwilligers komt dan bij u thuis komt om kennis te maken en alles wat met de adoptie te maken heeft nog eens rustig door te spreken.

Kijk ook eens op onze website bij Veel gestelde vragen. Daar vindt uw waarschijnlijk al een antwoord op veel van uw vragen.

Interesse in een hondje op Gran Canaria?

Als u interesse heeft om een hond te  adopteren die nog op Gran Canaria verblijft, dan vragen wij onze collega’s ter plaatse om meer informatie over de hond(en).
Houdt u er rekening mee, dat het uitwisselen van informatie dan soms langer kan duren dan bij honden die al in Nederland zijn.

Ook een adoptie procedure van een hond die nog op Gran Canaria verblijft kan soms langer duren. Een en ander hangt af van de vaccinaties, veterinaire certificaten en vooral de beschikbaarheid van vluchtbegeleiders. Hier kan een periode van 4 weken tot enkele maanden overheen gaan.

Verder gelden er aanvullende eisen van overheidswege wanneer met een hond uit het buitenland ‘importeert’ die nog niet bij een opvanggezin verblijft. Actuele informatie hierover vindt u op de website van de RVO.

Vaak is er over deze honden minder bekend dan van de die al in Nederland zijn. Ook kan het zijn dat een hond in een pension zich anders gedraagt dan wanneer deze eenmaal in een huiselijke situatie in Nederland verblijft.
In overleg met de collega’s ter plaatse en de vrijwilligers in Nederland zullen we u naar eer en geweten zo duidelijk en volledig mogelijke informatie over deze honden proberen te verschaffen.

Meestal zullen deze honden na aankomst in Nederland eerst twee weken bij een pleeggezin opgenomen worden. De aanstaande baasjes kunnen  met de hond kennis komen maken, zodra deze voldoende geacclimatiseerd is.

Onze ervaren pleeggezinnen weten vaak snel de honden in te schatten op karakter en hebben veel ervaring met gewennings-problemen welke na een lange reis en verandering van klimaat op kunnen treden. Door onze ervaring weten wij deze verschijnselen doorgaans snel en adequaat te behandelen en knappen ‘de patiëntjes’ wonderbaarlijk snel weer op.
Uiteraard bent U altijd welkom een bezoekje aan het hondje te brengen.

Interesse in een hondje in Nederland?

Nadat wij u in contact hebben gebracht met het pleeggezin waar de hond verblijft, is het altijd mogelijk om met de hond kennis te komen maken in een ‘thuissituatie’ waar deze hond dan verblijft. Vaak wordt dan al duidelijk hoe de hond en de toekomstig baasjes op elkaar reageren. Als u al een hond hebt kunt u die natuurlijk meenemen. Het is belangrijk dat de honden het goed met elkaar kunnen vinden.

Onze vrijwillige ‘pleegouders’ hebben de hond inmiddels leren kennen en kunnen u vertellen wat voor soort hondje het is en hoe hij zich gedraagt in bepaalde situaties.
Samen bekijken we dan of de hond in uw gezinssituatie past en geven de ‘pleegouders’ u nuttige tips en aandachtspunten mee.
Na het bezoek kunt u thuis nog eens rustig overdenken of de hond bij u past en of het een verstandig besluit is. Een hond neem je immers voor lange tijd op in je gezin!
Uiteraard staan wij ook daarna voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren in uw keuze.
Als u besluit een hond te adopteren ontmoeten we elkaar weer bij het ‘pleeggezin’.

Vaccinaties & Adoptie overeenkomst

  • Iedere hond die wordt geadopteerd is gechipt, ontwormt, geënt tegen rabiës, heeft de zogenaamde cocktail enting gehad en wordt op filaria getest (hartworm).
  • Elke hond heeft een internationaal paspoort en wij zorgen samen met de adoptanten voor een correcte chipregistratie door een Nederlandse dierenarts.
  • De adoptie wordt altijd contractueel vastgelegd. Op verzoek sturen wij u graag een contract toe, zodat u dat op uw gemak door kunt nemen.
  • Het is natuurlijk altijd mogelijk om aanwezig te zijn als wij de hond van het vliegveld afhalen!

Kosten hond adopteren

In tegenstelling tot veel andere Europese organisaties zijn wij aangewezen op vluchtbegeleiders en moet voor elke hond een duur vliegticket gekocht worden ( Een vliegticket voor een hond kost vaak wel 150€ !!)

Daardoor vormen de logistieke kosten een hoge kostenpost en vallen deze wat hoger uit dan bij organisaties op het Europese vaste land waarbij grote aantallen honden in een transport naar Nederland gehaald kunnen worden.

Het is voor Honden  zonder toekomst dan ook niet altijd mogelijk om de honden tegen  dezelfde prijs ter adoptie aan te bieden als andere organisaties.

Er is ons alles aan gelegen om vóór, tijdens en na adoptie u bij te staan met voorlichting, advies en begeleiding, zodat we nog vaak veel positieve berichten van baas en hond mogen ontvangen! Mocht U na adoptie tegen wat probleempjes aanlopen aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Intern hebben wij een aantal vrijwilligers die U van advies kunnen voorzien. Mochten ook zij er niet uitkomen dan verwijzen wij U graag door naar Martijn, van www.tophondenbegeleiding.nl  Hij zal tegen gereduceerd tarief samen met U, naar het hondje kijken en gerichte adviezen geven.

De kosten van een hond adopteren bedragen € 225,- Ze zijn gechipt, geënt en ontwormd.
Indien een hond reeds gecastreerd /gesteriliseerd is komt daar een toeslag van  € 80,- , resp. € 130,- euro bij.

Als u overweegt een oudere hond te adopteren, dan zijn wij ook graag bereid om te kijken of er adoptievergoeding vastgesteld kan worden waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Cart