Over onze organisatie

Wie wij zijn

De teams van Stichting Honden zonder toekomst en Perros sin Fronteras zetten zich al 10 jaar in, om het dierenleed op Gran Canaria tegen te gaan.
Met een groep ervaren vrijwilligers proberen wij op diverse manieren een oplossende bijdrage te bieden aan zwerfdieren problematiek op Gran Canaria.

Doordat het herplaatsen van honden in Spanje niet de omvang kent zoals bij ons in Noord Europa, worden nog steeds duizenden honden jaarlijks onnodig afgemaakt. Door deze ten dode opgeschreven honden lokaal en in Nederland, België en Duitsland te herplaatsen, worden er veel honden van een onnodige dood gered. Daarnaast worden de problemen ook bij de bron aangepakt en werken we samen aan een betere toekomst voor de dieren.

Wat ons bezig houdt…

Onze visie

Afgedankte honden verdienen een tweede kans. Daarom helpen wij deze dieren ,op een verantwoorde manier,  een passend  nieuw thuis te vinden.

Het team van Honden zonder toekomst probeert altijd de juiste match baas- hond te vinden.
Helaas is het niet makkelijk om voor elke hond een nieuw thuis te vinden, immers niet elke hond is geschikt voor herplaatsing. Nog altijd worden er duizenden honden afgemaakt in de dodings-stations.

Perros sin fronteras zet zich ook op sociaal maatschappelijk vlak in om hun steentje bij te dragen aan de bewustwording van de lokale bevolking. Daarbij wordt geprobeerd een breed publiek te bereiken. Niet alleen volwassenen en senioren, maar ook leerlingen in het primaire en secundaire onderwijs, kinderen in moeilijke sociale omstandigheden, kinderen en volwassenen met een beperking en nog een aantal andere doelgroepen.

Ook wordt er geld ingezameld tbv castratie projecten. Buiten het financiële aspect maakt ook de Spaanse macho cultuur het ons niet altijd makkelijk om de bevolking te helpen en overtuigen hun dieren te laten castreren. Gelukkig lukt het stapje voor stapje om steeds meer honden in ‘probleem gebieden’ te castreren of steriliseren.

Ons team

De vrijwilligers van Honden zonder toekomst

Herbert en Yvonne
Chauffeur luchthaven
Ingrid
Bemiddelingen & adopties
Jet
Coördinatie pleegopvang regio Noord Nederland, Pleegopvang
Yolanda
Pleegopvang
Margareth
Pleegopvang, huisbezoeken regio Heerjansdam
Gerard van Dreven
Financiële administratie
Financiële administratie, huisbezoeken Arnhem en omgeving, luchthaven transfers
Barry Jacobs
Voorzitter
Voorzitter, huisbezoeken Arnhem, Luchthaventransfers
Mijlpalen

de Historie van Honden zonder toekomst

6 Juli, 2017

Honden zonder toekomst 10 jaar !!

1 Januari, 2017

Al ruim    honden en baasjes hebben elkaar gevonden.

19 Mei, 2012

250e vlucht met honden vanaf Gran Canaria

29 November, 2011

Honden zonder toekomst ANBI gecertificeerd

6 Juli, 2007

Oprichting Stichting Honden zonder toekomst.

Cart