Chico ( Extern)


Categorieën: ,

Chico is een bastaard herder (reu) van 4,5 maanden die wij gered hebben van een gewisse dood. Hij was achtergelaten op het platteland in Zuid Italië, en moest daar als zwerfhond zijn kostje bij elkaar scharrelen. Maar omdat niemand hem dat had geleerd, en hij nog te jong was om het zelf te leren, was hij sterk vermagerd toen hij bij het huis op het platteland van de ouders van Paola kwam aanlopen. De ouders van Paola zijn niet continu bij dat huis, maar wonen ook deels in een stad 50 km verderop. Zij konden er dus niet voor zorgen. Zorg die hij wel nodig had om überhaupt te kunnen overleven. Verder wilde niemand in de omgeving Chico adopteren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om hem mee te nemen naar Nederland, en van hieruit te zorgen voor een adoptie omgeving/gezin.

Wellicht dat je je afvraagt waarom wij hem zelf niet adopteren. Dat is vooral door onze gezinssituatie, o.a. doordat onze oudste zoon Downsyndroom heeft en veel aandacht nodig heeft. Mede om die reden zouden wij dus niet de juist aandacht aan Chico kunnen geven die hij wel verdient. Chico is een hond die, zeker de komende periode, veel begeleiding en training nodig zal hebben. Dit omdat hij wat achterstand heeft qua socialiseren. Dat wil niet zeggen dat het een “slechte” hond is, hij heeft het eenvoudigweg nog nooit geleerd.

Het socialiseren en nog veel meer is hem zeker aan te leren. In de beperkte tijd dat wij hem in Italië en nu ook in Nederland onder onze hoede hebben, zien we dat hij enorm leerbaar en leergierig is. Als je in ogenschouw neemt dat hij eraan gewend was om vrij rond te lopen op het platteland en nog nooit een opdracht/commando had hoeven te leren, en ook nog nooit aan de lijn heeft gelopen, dan heeft hij in die korte tijd al heel veel geleerd. Hij zit op commando, loopt aan de lijn, trekt niet aan de lijn, is zindelijk (nog wel opbouwend qua tijd), hij accepteert al dat de bench soms even dicht is als hij erin ligt, etc. En dat alles in 2 1/2 week, waarin hij ook nog eens 3 x van omgeving is gewisseld, inclusief een vlucht vanuit Italië naar Nederland in een kennel in het bagageruim van een vliegtuig. Kortom… hij heeft best veel meegemaakt, maar gaat daar goed mee om.

Chico heeft al z’n inentingen, vaccinaties etc gehad die nodig zijn. Papieren hiervan zijn aanwezig. Verder is hij voorzien van een chip en heeft hij een paspoort. De dierenartsen zowel in Nederland als in Italië gaven beiden aan dat het een gezonde jongen is, die alleen wat achterstand heeft qua socialisatie, wat met de juiste aandacht zeker verholpen kan worden. Onze intentie is altijd geweest om voor een beter leven te zorgen voor Chico dan de erbarmelijke vooruitzichten die hij had op het platteland in Italië. Dat betere leven is niet dus bij onszelf vanwege onze gezinssituatie. Hij heeft vooral een omgeving nodig die rust en de juiste begeleiding biedt om hem te vormen tot een “goede” hond. Kernwoorden:
– Een huis met een grote tuin, dan wel een boerderij
– de mogelijkheid om wandelingen in een landelijke omgeving te maken
– geen leven in een stad
– ervaring met het opvoeden van een hond
– een combinatie bieden van aandacht, liefde, consequent en rechtvaardig zijn
– een gezin met geen of wat oudere kinderen, die net zo consequent qua opvoeding kunnen zijn als de ouders.

Kan jij zo’n omgeving en begeleiding bieden aan Chico, en heb je interesse in adoptie? Of ken je iemand die dat heeft? Neem dan contact met ons op via e-mail (chico@knopjes.com). We hebben ook een oproep op Facebook geplaatst: https://www.facebook.com/knopjes/posts/10214973105104753. Delen mag zeker!

Chico betreft een externe adoptie, dwz dat de adoptie geheel buiten Honden zonder toekomst verloopt en ons geen enkele verantwoordelijkheid treft.

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Geslacht

Leeftijd

Cart