Kuga – GEADOPTEERD


Category: Reeds geadopteerd

Beschrijving

Graag stellen we Kuga aan je voor. Deze prachtige, superlieve Labrador-mix is, samen met zijn broer Kant, gered van een geitenboerderij waar ze hun dagen aan een ketting sleten. Een best leven hebben ze op Gran Canaria niet gehad maar in zijn pleeggezin is Kuga helemaal opgebloeid. Voor Kant hebben we inmiddels een prima thuis gevonden, nu Kuga nog!

Kuga (roze halsband ) is ca 5 à 6 jaar, gecastreerd, ca 45 cm hoog en is nu goed op gewicht. Op Gran Canaria heeft hij een filaria-behandeling ondergaan en hij is inmiddels weer gezond. Naast eten is Kuga gek op lekker rennen. Hij is nu in een roedel en doet het prima maar hij zal het naar verwachting ook goed doen als enige hond.

Heel belangrijk voor Kuga is dat hij een baasje krijgt dat hem voldoende laat rennen en die daarnaast van knuffelen houdt. Hij heeft even tijd nodig om het vertrouwen te krijgen maar dan vindt hij het ook heerlijk om aangehaald te worden. En verder ligt hij graag op zijn eigen plek in huis en dan heeft hij het ook goed naar zijn zin. Een aantal uren alleen blijven is geen probleem en hij is zindelijk. Ook is Kuga goed waaks en hij kan hard blaffen. Dit is wel iets om rekening mee te houden aangezien mogelijke buren dit wel eens vervelend kunnen vinden.

Naar mensen toe is Kuga voorzichtig maar vriendelijk. Dit gaat steeds beter en waar hij eerst nog terughoudend was, wint nu de nieuwsgierigheid. Of Kuga vriendschap met een kat kan sluiten is nog niet bekend. Met honden gaat het probleemloos, Katten worden vakkundig de tuin uitgejaagd. Het lijkt er op dat Kuga vooral nieuwsgierig is. Zo gedraagt hij zich ook naar andere honden: speels erop af en de neus eronder. Gezien zijn formaat kan dat voor een kat wel even lastig zijn want dan komt er ineens wel heel veel hond op je af.

Zoals een labrador betaamt, wordt Eten met de hoofdletter ‘E’ gespeld….
ALLES wat eetbaar is en wat binnen zijn bereik komt, wordt smakelijk verorberd. Het veilig wegzetten van voer en etenswaar is dan ook een punt van aandacht. Kuga in de (open) keuken achterlaten, met eten binnen zijn bereik, is dus geen goed idee.

Heb je altijd al een Labrador willen hebben, heb je tijd en ruimte voor een actieve, grotere hond en spreekt deze lieverd jou aan? Aarzel dan niet en neem contact met ons op: info@hondenzondertoekomst.nl

Extra informatie

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Geslacht

Leeftijd

Schofthoogte

L

Verblijfplaats