Lucas


Categories: Alle Honden, Nederland

Beschrijving

Hoi mijn naam is Lucas ik ben een heerlijke pup van nog geen jaar oud en ben volop aan het ontdekken. Dat betekent dat ik de buitenwereld best spannend vindt aangezien ik zo klein ben en alles om mij heen zo groot.

Ik vind het heerlijk om buiten te wandelen en loop best goed mee aan de lijn. Andere hondjes vind ik heel leuk maar omdat ik wat onzeker ben en het spannend vindt, doe ik me wel eens stoerder voor dan ik eigenlijk ben. Dat schrikt andere hondjes en hun baasje dan nog wel eens af maar het gaat steeds beter. Als ik samen met mijn vriendinnetje loop, voel ik me meer op mijn gemak. Een huis waar al een hondje is, kan dus wel eens heel goed bij mij passen.

Inmiddels ben ik in huis zindelijk en snap ik redelijk goed wat de bedoeling is. Ook het commando “zit” lijkt me nu wel duidelijk te zijn. Samen met de twee katten in mijn pleeggezin gaat het heel goed. Soms wil ik ze nog wel eens uitdagen tot spelen maar inmiddels durven de katten me te waarschuwen als ze daar geen zin in hebben en sinds een tijdje snap en respecteer ik dit, maar uitproberen kan altijd, toch…?

Ik vind het nog wel heel moeilijk om alleen te zijn dus ik wil graag een thuis waar (bijna) altijd iemand is en mogelijk met een ander hondje. Verder vind ik het heerlijk om te knuffelen of samen te spelen maar als het pleegvrouwtje iets voor zichzelf doet dan vind ik dat ook prima zolang ik er maar bij mag zijn.

Als er visite komt dan vind ik dit in het begin heel spannend. Is het een man, dan blijf ik op veilige afstand en wil ik nog wel eens een beetje grommen. Bij vrouwen blijf ik ook wel op afstand maar daar grom ik niet naar en durf ik uiteindelijk ook te komen kijken. Ik ben sowieso erg voorzichtig en terughoudend naar mannen. Zo laat ik mij mijn tuig alleen door een vrouw aandoen dus een man alleen lijkt voor mij niet passend.

Kinderen ben ik tot nu toe alleen buiten tegengekomen en we weten niet zo goed hoe ik daar mee om ga want buiten vind ik ze, net als alle andere dingen, veel te spannend.

Wat het vrouwtje wel heel knap vindt, en ik zelf eigenlijk ook wel, is dat als we buiten wandelen en er niet te veel spannende dingen zijn, ik heel erg goed op commando terugkom naar mijn vrouwtje, knap toch?

Ondanks dat ik het best leuk heb bij het vrouwtje ben ik wel op zoek naar mijn eigen plekje. Degene die mij gaat adopteren krijgt absoluut een heel vrolijk ventje dat nog wel wat dingen moet leren. Ik ben nog heel jong en heb een hoog energieniveau. Op een appartement ga ik niet blij worden: ik moet wel naar buiten kunnen, naast mijn wandelingen. Ik wil graag een paar keer per dag flink mijn energie kwijt dus een tuin waarin ik even rond kan rennen, is meer dan wenselijk.

Extra informatie

Geslacht

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Leeftijd

Verblijfplaats