Oscar GERESERVEERD


 

Categorieën: ,

Beschrijving

Oscar is onlangs terug gekomen uit adoptie en verblijft nu bij een pleeggezin waar hij zich, met de juiste, duidelijke leiding, ontpopt tot een gezellig vrolijk hondje.
Het is een heel actief hondje, die ook binnenshuis graag speelt met bv (piep) speeltjes. Ook houdt hij er van om veel met de baas te spelen het is dan wel de kunst om er voor te zorgen dat dit op de voorwaarden van het baasje gaat, anders zal hij je niet met rust laten en tegen je aan gaan springen en draaien en dollen. Oscar heeft enorm behoefte aan duidelijke leiding, jij als baas bepaald.
Als Oscar eenmaal gewend is aan zijn baasje en deze dus zijn vertrouwen heeft, dan kan hij prima los lopen . In eerste instantie lijkt het dat hij hard weg wil lopen maar na zo’n vijftig of tachtig meter zal hij stoppen en als je hem dan roept komt hij terug rennen.
Luisteren doet hij dus als de beste, bv als hij moet gaan zitten dan gaat hij keurig zitten.
Hij is ook heel gemakkelijk aan de lijn met wandelen en reageert niet op andere honden onderweg. Met het fietsen moet hij hierin nog wel gecorrigeerd worden. Het is net of hij dan voelt dat de aandacht vanuit het baasje gezien wat verslapt en dan voelt hij zich stoerder/sterker.
Ook binnenshuis is het noodzaak om hem duidelijke leiding te geven. Jij bepaald wanneer hij bij je mag komen om te knuffelen, want knuffelen doet hij graag. Ook ligt hij graag aan je zijde bij de voeten.
Kortom Oscar is eigenlijk een hele lieve, aandoenlijke hond die gewoonweg erg gebaat is bij duidelijkheid en leiding. Jij bepaald de regels en niet Oscar. Als hij veel in contact komt met dezelfde mensen zal hij steeds meer vertrouwen hierin krijgen en dit zal een positieve uitwerking hebben op zijn verdere ontwikkeling.
Heeft u tijd en bent u goed in leiding geven en de regels bepalen dan zult u aan Oscar een maatje voor het leven hebben.

Extra informatie

Geslacht

Leeftijd

Verblijfplaats

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Schofthoogte

46 cm

Cart