Rayo


 

Categories: Alle Honden, Nederland

Beschrijving

Vanwege wijzigende omstandigheden in zijn adoptiegezin, zoeken we een nieuwe plek voor Rayo. Rayo is een speelse, aanhankelijke maar ook dominante en beschermende hond. Hij heeft een consequente, ervaren baas nodig met natuurlijk overwicht die hem ook kan corrigeren als dat nodig is. Hij is beschermend naar zijn baasje en dat wordt nu niet altijd voldoende gecorrigeerd. Een strakke, consequente maar liefdevolle begeleiding van Rayo is dan ook nodig.

Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, is Rayo je beste vriend. Hij vindt het heerlijk om tegen je aan of op je schoot te liggen en volgt je dan ook overal in huis. Buiten loopt hij goed aan de lijn mee en ook loslaten kan, hoewel dit in een nieuwe omgeving natuurlijk altijd tijd nodig heeft voordat je dit kunt doen.

Rayo is dominant en ziet hierdoor een correctie dan ook vaak als uitdaging. Ervaring met dominante(re) honden is dan ook wenselijk want dit moet hij nog afleren.

Hij houdt ervan om heerlijk te wandelen, spelen of stoeien en als hij voldoende beweging krijgt heb je de rest van de dag dan ook geen last van zijn energieke karakter.

Rayo vindt vertrouwen in het begin vaak lastig, zowel naar mensen als andere honden. Dit kan hij soms uiten door uit te vallen naar bepaalde mensen of honden. Als dit goed opgebouwd wordt en Rayo rustig benaderd word, komt dit al snel goed.

Verder is Rayo zindelijk kent hij de basiscommando’s en kan een paar uur alleen zijn zonder dingen kapot te maken of te blaffen. Hij gaat graag mee in de auto en slaapt ‘s nachts in de bench omdat hij dit het fijnste vindt.

Rayo zijn schofthoogte is ca 40 cm en hij is nu iets te zwaar. Met voldoende beweging komt dat weer helemaal in orde.

Denk jij dat je Rayo de plek kunt bieden waar hij verder tot rust kan komen en lekker veel beweging krijgt? Neem dan voor meer informatie contact met ons op.

Extra informatie

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Geslacht

Leeftijd

Schofthoogte

40 cm

Verblijfplaats