Veel gestelde vragen

Home / Veel gestelde vragen

Is de hond zindelijk..

Als de hond in Nederland in een pleeggezin verblijft kunnen wij hier een antwoord op geven. Gebleken is wel, dat mocht de hond zindelijk zijn, er soms na adoptie een kleine terugval kan plaatsvinden. Zit de hond echter nog in Gran Canaria dan kunnen we deze vraag niet beantwoorden aangezien de meeste van onze hondjes in het pension verblijven.

 

Kan de hond alleen zijn..

De meeste van onze pleeggezinnen in Nederland hebben zelf ook honden, dus de pleeghond is nooit echt alleen. Zij kunnen het alleen zijn wel testen tot op zekere hoogte, het is daarnaast wel belangrijk of de situatie van de baas bij de hond past of dit in de nieuwe situatie dan ook goed blijft gaan.  Meestal hebben de pleeggezinnen wel gauw door hoe het gedrag van de hond is en bij sommige honden raden we plaatsing bij een tweede hond aan.

 

Is de hond gezond..

De honden worden voor ze vliegen medisch gecheckt, maar net als de Nederlandse dierenarts kan ook onze Spaanse dierenarts niet ín een hond kijken. Niemand kan dus van te voren zeggen of de hond ooit ziek zal worden en er is geen 100 % gezondheid te garanderen.. De honden zijn volgens EU eisen geënt en voorzien van een chip. Deze chip wordt na adoptie door ons overgezet op uw naam.

 

Loopt de hond goed aan de lijn..

Ook dit is weer afhankelijk van waar de hond verblijft, de meeste Spaanse hondjes hebben nog nooit aan de lijn gewandeld, ze komen vaak niet verder dan het dakterras. Het ene hondje zal zonder problemen binnen twee dagen aan de lijn meelopen, de ander heeft daar wat langer voor nodig.

 

Kan de hond met katten..

Is de hond eenmaal in Nederland dan kunnen we dit meestal wel testen, verblijft de hond nog in het pension op Gran Canaria dan is deze mogelijkheid hier niet.

 

Kan de hond los lopen..

Lastige vraag, het verschilt zeker ook per hond. Het is echter aan te raden dit niet al binnen een paar dagen te proberen. Laat de hond minimaal een maand bij u wonen alvorens dit in een veilig, omheind gebied te proberen. De hond moet eerst vertrouwen in u als baas hebben.

 

Kan de hond in een bench..

De meeste honden hebben nog nooit een bench gezien. De ene blijkt er doodsbang van te zijn, de ander gaat er zonder problemen in. Uiteraard is hierin met benchtraining een hoop mogelijk.

 

Welk ras is het…

Wij spreken niet van een ras.. Meestal zijn de ouders onbekend. De meeste hondjes zijn dus van een onherleidbare lijn van mixjes.

 

Kan de hond met kinderen

Meestal kunnen onze spaanse collega’s al veel over de omgang met kinderen vertellen maar vaak is dit een moment opname in het pension. Deze vraag is pas echt goed te beantwoorden als de hond eenmaal in Nederland bij een pleeggezin verblijft.

 

Hoe groot wordt de hond..

Bij een pup waarvan de ouders onbekend zijn blijft dat altijd lastig in te schatten. Bij volwassen hondjes staat het formaat bij “extra informatie”. Zo niet dan kunnen we dit voor u navragen.

 

Kan de hond met andere honden..

In Gran Canaria leven de honden in het pension en in de pleeggezinnen vaak samen met andere honden. In Nederland in het pleeggezin beoordelen we opnieuw of de hond bij elke andere hond geplaatst kan worden.

 

Mag de naam van de hond veranderd worden..

Je beslist uiteraard zelf hoe jullie nieuwe hond uiteindelijk gaat heten. Sommigen kiezen er ook voorom de naam aan te houden die de hond al heeft.

 

Wanneer komt de hond naar Nederland..

Dit hangt af van meerdere factoren zoals vluchtaanbod, of de entingen al op orde zijn, beschikbare pleeggezinnen enz. Houdt u er rekening mee dat dit enkele weken kan duren.

 

Wat zijn de adoptiekosten..

De standaard adoptiekosten zijn € 225,00, de hond is volledig volgens EU eisen geënt , gechipt en in bezit van een Europees paspoort. Is de hond gecastreerd dan komt er een bijdrage van € 80,00 bij, is de hond gesteriliseerd dan komt er een bijdrage van € 130,00 bij.

 

Kan ik in termijnen betalen..

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Wellicht zou u zich af kunnen vragen, als u de adoptiekosten niet in 1 keer kunt betalen of u op onvoorziene zaken bent voorbereid zoals een onverwacht bezoek aan de dierenarts.. onverwacht speciaal voer enz.

 

Wij raden altijd aan om de hond van uw keuze even ter observatie bij een pleeggezin in Nederland te laten verblijven. Een hoop van uw vragen kunnen op deze manier al beantwoord worden.

 

Wat als blijkt dat het echt niet matcht met de hond in onze nieuwe situatie..

We proberen uiteraard vooraf goed te bekijken of de hond in jullie situatie lijkt te passen. Mochten er naderhand zich toch problemen voordoen, wordt er samen bekeken of er met behulp van bv onze gedragsdeskundige iets verbeterd kan worden. Mocht er een uitzichtloze situatie ontstaan, wordt er bekeken of de hond terug komt naar de stichting, waarbij wij vragen om begrip en tijd om een goede plek te vinden voor de hond. We gaan er uiteraard vanuit dat deze situatie zich zo minimaal mogelijk zal voordoen.