De missie van Honden Zonder Toekomst

Home / De missie van Honden Zonder Toekomst

Onleefbare omstandigheden in dierenasiels

Dat zijn geen asiels of dierenopvangen zoals we die hier kennen. De honden zitten vaak met te veel in te kleine hokken, er is niet altijd genoeg eten en de omstandigheden zijn er heel onhygiënisch, waardoor ze grote kans maken om ziek te worden. Ook worden ze vaak na korte tijd ingeslapen als er geen adoptie plaatsvindt. De afschuwelijke omstandigheden in deze asiels zorgen ervoor dat honden verzwakken en trauma’s oplopen. En dat doet de kans op het vinden van een nieuw baasje geen goed. Nog steeds worden er honderden dieren per jaar gedood.

Adoptiebemiddeling tussen honden op Gran Canaria en elders in Europa

In samenwerking met onze shelter Perros sin fronteras zetten wij ons in om deze nare situatie te verbeteren. Honden zonder Toekomst is een stichting die adoptiebemiddeling aanbiedt tussen honden op Gran Canaria en baasjes elders in Europa. Zo geven wij de honden met een slechte start alsnog die mooie toekomst die ze verdienen. Wij geloven erin dat er voor vrijwel iedere hond een tweede kans mogelijk is. Dat er voor bijna iedere hond het juiste baasje bestaat, dat weet dat een dier geen wegwerpartikel is en dat hij een leven lang zorg behoeft. Als wij, met onze jarenlange ervaring, inschatten dat een hond erbij gebaat is om geadopteerd te worden, zetten we ons volledig in om zijn forever home te vinden. Steeds vaker staat dat huis ook op Gran Canaria, maar sommige dieren vinden makkelijker een baasje elders in Europa.

Elke gelukkige hond telt

Elke viervoeter die vertrekt uit het asiel in Gran Canaria en elders in Europa een duurzame nieuwe plek vindt, is voor ons een overwinning en creëert weer een kans voor een andere hond die we op kunnen vangen. . En elke (zwerf)hond die dankzij onze voorlichting en programma’s gecastreerd of gesteriliseerd wordt, draagt bij aan een diervriendelijker toekomst op Gran Canaria.

Een hond is een vriend voor altijd

Daar krijg je als mens echter ook heel veel voor terug! Jouw viervoeter is straks je trouwste vriend, die elke dag blij is om je te zien en die je altijd gezelschap houdt. Met een hond ben je nooit eenzaam. Als je er samen op uit gaat, beweeg je niet alleen meer, maar doe je ook nieuwe contacten op. Een hond is een verrijking van je leven. En niet alleen in de praktische zin: met een viervoeter samenleven en een band opbouwen vergt van jou als mens zelfreflectie, empathie en geduld. Je bouwt nieuwe zelfkennis op in het contact met jouw levensgezel. Zo leren jullie een leven lang van elkaar.

Wat doet Honden zonder Toekomst om die gedroomde wereld waar te maken?

  • We bemiddelen tussen honden uit Gran Canaria en adoptiegezinnen.
  •  We begeleiden een nauwgezette adoptieprocedure, die waarborgt dat de hond echt past bij het adoptiegezin.
  • We werven, begeleiden en ondersteunen pleeggezinnen en zorgen ook daar voor de juiste match voor elke hond.
  • We organiseren events, zoals reünies, om iedereen die ons een warm hart toedraagt – donateurs, volgers, vrijwilligers en adoptiegezinnen – te betrekken bij onze stichting. Ook organiseren volgers soms zelf events om geld op te halen voor Honden zonder Toekomst. Aan deze acties besteden wij aandacht op onze website en social media en een aantal keer per jaar via onze nieuwsbrief.
  • We hebben informatiestandjes in dierenwinkels.
  • We dragen bij aan bewustzijn over honden via educatieve progamma’s (Educan) op scholen en weeshuizen op Gran Canaria. Zo proberen we de toekomstige generatie te leren over hoe je een hond houdt. Maar ook wijzen we op het nut van geboortebeperking, om het aantal zwerfhonden tegen te gaan. Zo voorkomen we onnodig dierenleed.
  • We dragen op Gran Canaria actief bij aan de afname van zwerfhonden door middel van sterilisatie- en castratieprogramma’s. Met deze programma’s voorkomen wij dat er honden worden geboren die in miserabele omstandigheden terechtkomen. Zo pakken onze vrijwilligers ter plaatse het probleem bij de bron aan en maken we een direct verschil.

Wil jij bijdragen aan onze missie? Word dan donateur!