Graz – GEADOPTEERD


Category: Reeds geadopteerd

Beschrijving

Graz is een geweldig lieve en mooie, jonge Duitse Herdershond van 3 jaar. Enthousiast en onbenullig, zoals dat past bij een superblije herder. Hij is zachtaardig, enorm gek op aandacht en loopt het liefst de hele dag met je mee. Maar hij gaat ook net zo gemakkelijk zijn bench in om te slapen.
Op Gran Canaria heeft Graz het moeilijk gehad. Hij is in beslag genomen toen hij al 2,5 jaar aan een ketting vastgelegd lag. Daar stond hij in de regen én in de brandende zon. Hij zag er dan ook zeker niet zo mooi uit als hij nu is. Vervolgens is hij in een asiel terechtgekomen waar de beheerster heel erg gek met hem was maar hem niet de aandacht kon geven die hij nodig heeft. Daar heeft hij een paar maanden opgesloten gezeten en kwijnde hij dan ook weg en werd steeds magerder.
Eind mei is Graz daarom naar Nederland gekomen en is sindsdien in de opvang in de Achterhoek. We vonden het belangrijk om hem eerst tot rust te laten komen, de aandacht te geven die hij zo hard nodig heeft en hem ook flink wat aan te laten komen. En nu is het dan zover: Graz is klaar om geadopteerd te worden!
Voor Graz zoeken we een fantastische plek, het liefst bij mensen die gewend zijn aan Duitse Herders en die weten hoe ze hem (verder) moeten opvoeden. Hij heeft nog weinig geleerd, aangezien hij de eerste jaren bijna geen aandacht heeft gehad en hij alleen maar hoefde te blaffen bij bezoek. Graz is echter leergierig en, zoals veel Duitse Herders, een echte ‘pleaser’; hij doet graag dingen waar zijn baasje blij van wordt. Hij heeft al geleerd om te zitten, geeft dan (uit zichzelf) ook graag een poot en ook liggen en op zijn buik laten kriebelen, vind hij heel fijn om te doen.
Graz gaat goed samen met andere honden waarbij het wel van belang is dat deze niet heel erg klein zijn: Graz is nogal onbenullig en als hij wil spelen en dan een klap met zo’n grote poot geeft, is dat niet echt leuk voor een klein hondje. Agressie zit er overigens totaal niet in: hij laat zich door een Chihuahua net zo gemakkelijk corrigeren als door een grotere hond.
We gaan Graz alleen plaatsen op een plek waar hij veel ruimte heeft en ook veel los kan lopen. Hij is een ideale erf-hond die graag rondrent, snuffelt, etc. Aan de riem lopen is hij (nog) niet gewend en als je hem dit wilt leren dan is het nodig om flink wat kracht te hebben. In zijn enthousiasme schiet hij nog alle kanten op en dan moet je (letterlijk) stevig in je schoenen staan om hem te corrigeren. Om dit uit te proberen in de bebouwde kom vinden we dan ook geen goed plan.
Wil jij Graz helpen en hem een fantastische plek bieden? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over Graz en denk je dat er een klik is, bezoek hem dan vooral. Als je eenmaal in die mooie, blije ogen hebt gekeken, ben je voor altijd verkocht…

Extra informatie

Geslacht

Leeftijd

Gecastreerd / Gesteriliseerd