Coco


Categories: Alle Honden, Nederland

Beschrijving

Coco is een superlieve, enthousiaste en wat onbenullige jonge reu. Hij is geboren in mei 2020 en vanaf november 2021 tot medio januari 2023 in zijn eerste pleeggezin geweest. Op dit moment is hij bij zijn tweede pleeggezin met veel honden en ruimte, waar hij zijn basisopvoeding ook krijgt. Hij is leergierig en enthousiast en begint steeds beter te luisteren.

Coco is lief en vriendelijk tegen iedereen, super betrouwbaar en kent geen spoortje van agressie naar mensen. Naar onbekende honden is hij in eerste instantie dominant en dan kan hij agressief overkomen. Door hem langzaam te laten wennen aan een andere hond, gaat dit al snel over in nieuwsgierigheid en wil hij vooral spelen.

Wat wel lastiger kan zijn is dat hij in zijn enthousiasme gemakkelijk vergeet dat hij best groot is. Dan springt hij tegen je op en dat is met name met kleinere kinderen, niet handig. Door omstandigheden in zijn eerste pleeggezin, heeft hij niet de aandacht en opvoeding gehad die nodig was. Daardoor is hij wat ongecontroleerd maar hij laat zich goed corrigeren en zoals gezegd: hij leert snel!

Coco is gek op aandacht en knuffelt ook graag. Op de bank, over je heen liggen, vindt hij geweldig maar ook slaapt hij lekker in zijn eigen bench. Eten doet hij ook in de bench, niet omdat hij baknijd heeft maar omdat hij graag eet en dan ook graag de porties van de andere honden. Andere honden vindt hij leuk maar hij kan ook prima zonder hen. In zijn eerste pleeggezin ging hij bovendien goed met katten. Wandelen vindt hij heel fijn en hij loopt graag los maar aan de riem gaat ook goed. Als je hem roept komt hij meestal direct maar als hij een spoor te pakken heeft, gaat hij daar ook graag achteraan. Zeker in het begin moet je hem dus aangelijnd houden maar je komt er snel genoeg achter wanneer en waar hij los kan lopen.

Voor Coco zoeken wij een ervaren baasje of gezin dat hem zijn energie kwijt laat raken en waar hij nog verder opgevoed gaat worden. Met hem op cursus gaan is aan te bevelen, enerzijds omdat het goed is voor Coco en hij zo het snelst leert en anderzijds omdat hij dat vast ook heel leuk gaat vinden. Coco heeft een hoog energieniveau. Een paar keer per dag een blokje om, is voor hem echt niet genoeg. Lange wandelingen en bij voorkeur veel loslopen is wat hij nodig heeft. Een grote, goed afgezette tuin, waar hij zijn energie kwijt kan heeft dan ook sterk de voorkeur. Coco in een appartement of rijtjeshuis onderbrengen, gaat niet lukken: dan wordt hij veel te onrustig. Een boerderij of vrijstaand huis met grote, afgezette tuin is ideaal voor hem. Dan heeft hij de ruimte om rond te rennen en je hebt een geweldige waakhond aan hem.

Gezien zijn gedrag en kracht is een strakke, van nature dominante baas wenselijk. Hij laat zich goed corrigeren maar hij is zeker niet geschikt voor een beginner. Heb je ervaring met het opvoeden en trainen van een grote(re) hond, dan is dat een belangrijke pre.

Heb je interesse in Coco of wil je gewoon eens vrijblijvend komen kennismaken? Neem dan contact met ons op: info@hondenzondertoekomst.nl

Extra informatie

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Geslacht

Leeftijd

Schofthoogte

50 cm

Verblijfplaats