Robin – GEADOPTEERD


Category: Reeds geadopteerd

Beschrijving

Op Gran Canaria dwaalde Robin met Batman door de straten. Dat deden zij zo’n 3 weken, totdat een paar goede mensen hen redden en naar onze collega’s van Perros sin fronteras brachten. Robin is sinds Kerst 2023 in Nederland en verblijft nu bij een pleeggezin in Arnhem. Hij is super aanhankelijk, lief en knuffelig en is 100% zindelijk.

Hij schooit niet en laat zich goed optillen, halsbanden/tuigjes/regenjassen aantrekken, nagels knippen, etc. Het liefst is hij de hele dag bij je en hij moet er nog aan wennen om alleen te zijn. Omdat hij zo weinig aandacht heeft gehad in zijn vorige leven, heeft hij een vorm van verlatingsangst ontwikkeld. Hij is zo blij met alle aandacht en is zo graag bij je dat hij gaat piepen als hij alleen wordt gelaten. Dit is iets waaraan hij geleidelijk moet wennen.

Robin gaat graag naar buiten en vindt nat worden van regen helemaal prima. Hij rent lekker mee naast de fiets en gaat prima met andere honden om, zolang die niet te opdringerig zijn, dan kan hij gaan blaffen. Aan de lijn lopen gaat prima als het in een rustige omgeving is maar op plekken waar hij nog niet is geweest of waar veel gebeurt, wordt hij door alles afgeleid en kan hij gaan trekken. Dit is uiteraard niet vreemd voor een jonge hond die nog veel moet leren maar je moet er wel rekening mee houden.

Als onbekende mensen hem benaderen met oogcontact en recht op hem aflopen voelt hij zich bedreigd en kan hij gaan blaffen. Als je hem dan negeert en uit zichzelf naar je toe laten komen dan is er niets aan de hand. Hij heeft liever niet dat mensen zich direct over hem heen buigen en oogcontact maken. Dit is gedrag dat we veel zien bij honden die op straat hebben geleefd en is iets dat vanzelf overgaat.

Hij is niet bang van harde geluiden binnenshuis, zoals een stofzuiger of blender en slaapt ’s nachts in zijn bench. Dit was even wennen voor hem maar inmiddels slaapt hij daar lekker in. Robin is een slimme hond die snel en graag leert en kan al op commando zitten, blijven, komen (soms), naar zijn kussen gaan en pootje geven (soms).

Zoals al gezegd is hij erg gesteld op aandacht en graag bij je maar ook een beetje bang om alleen te zijn. In huis in een andere kamer met de deur dicht gaat al beter (niet te lang), maar als hij echt alleen is wordt hij erg onrustig.

Kortom: een leuke, lieve, jonge hond die nog moet wennen aan een leven tussen de mensen maar daarin snel vooruitgang boekt. Het mooist is voor hem een thuis waarin hij nooit lang alleen hoeft te blijven zodat hij geleidelijk vertrouwen kan opbouwen en went aan alleen zijn. Een andere, stabiele hond waar hij zich aan kan optrekken zou ook goed kunnen werken maar is geen noodzaak. Hij is jong en gaat graag eropuit dus we zoeken wel een plek voor hem waar hij de nodige beweging krijgt en zijn energie kwijt kan.

Zie jij het zitten dat Robin bij jou komt wonen, kun je hem tijd, liefde, geduld, aandacht en beweging bieden? Neem dan contact met ons op!

Extra informatie

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Geslacht

Leeftijd

Schofthoogte

S